• polski
  • angielski

Karta menu

Aktualne Menu

*Aktualne menu, dania lunchowe, menu dziecięce, karta win w formacie pdf znajdują się u góry strony w zakładce menu.

Karta dań

W karcie dań znajdą Państwo: przekąski zimne, przekąski gorące, zielone sałaty, zupy, drób, ryby i mięsiwa. Nasze dania przygotowywane są codziennie ze świeżych produktów najwyższej jakości.

Karta deserów

Nasze desery to przede wszystkim wyśmienite puszyste torty biszkoptowe i bezowe, desery ze świeżymi owocami, sernik domowy, jabłecznik jak również przepyszne lody.

Karta napojów

Proponujemy najlepsze szampany, wykwintne wina, whisky i koniaki, oraz wódki polskie i zagraniczne. Napoje zimne oraz gorące.

Karta napojów

Zapoznaj się ze specjalnie przygotowanym menu lunchowym, które składa się z zupy, dania głównego i kompotu. Serdecznie zapraszamy.

Przekąski zimne

    • Przekąski zimne

    • Tatar z tuńczyka

      Tatar z tuńczyka

      Tatar z tuńczyka z awokado przykryty kozim twarogiem z sałatą

    • Tatar wołowy

      Tatar wołowy

      Tatar wołowy z polędwicy podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybami, cebulą i tostami z ciabatty

    • Mus z wątróbek

      Mus z wątróbek

      Mus z wątróbek w galarecie z porto ze świeżą figą i chrupiącą chałką

    • Śledzie na dwa sposoby

      Śledzie na dwa sposoby

      Marynowane śledzie podane na dwa sposoby:
      - pod śmietanową pierzynką na plastrach z jabłka, marynowanego buraka i kiszonego ogórka
      - w oleju z cebulą

x

Przekąski gorące

    • Przekąski gorące

    • Placki ziemniaczane z kawiorem i łososiem

      Placki ziemniaczane z kawiorem i łososiem

      Chrupiące placki ziemniaczane z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem, a do tego siekane jajko, szczypiorek, cebula i kwaśna śmietana

    • Pierogi z cielęciną i grzybami

      Pierogi z cielęciną i grzybami

      Domowe pierogi z cielęciną i grzybami okraszone chrupiącym boczkiem

    • Naleśniki z rakami

      Naleśniki z rakami

      Chrupiące naleśniki faszerowane rakami, pomidorami, kwaśną śmietaną, koperkiem, z odrobiną białego wina, podane na musie z pomidorów

    • Krewetki w białym winie

      Krewetki w białym winie

      Krewetki duszone w białym winie z pomidorkami i czosnkiem

x

Zielone sałaty

    • Zielone sałaty

    • Sałata zielone ogrody

      Sałata zielone ogrody

       Sałaty, liście szpinaku, cykoria, awokado, ogórek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, groszek cukrowy, kalarepa, cebula, złociste płatki czosnku, parmezan i sos winegret 

    • Sałata z grzanką z kozim serem

      Sałata z grzanką z kozim serem

      Sałaty z pieczoną papryką, grzankami z kozim serem, pomidorem, cebulą, bazylią skropione winegretem balsamicznym

x

 Zupy

    • Zupy

    • Rosół z kołdunami lub makaronem

      Rosół z kołdunami lub makaronem

      Pachnący rosół kołdunami lub z domowym makaronem z marchewką i świeżą natką

    • Domowy krupnik

      Domowy krupnik

      Pachnący krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami i świeżą pietruszką

    • Żur

      Żur

      Żur na zakwasie i borowikach ze śmietaną, białą kiełbasą i ziemniakami

x

Dania Wegetariańskie

    • Dania wegetariańskie

    • Zupa pomidorowa

      Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem

    • Tagliatelle z pomidorami

      Tagliatelle z pomidorami

      Tagliatelle z duszonymi pomidorami i złocistymi płatkami czosnku Rydze smażone na maśl

    • Naleśniki ze szpinakiem

      Naleśniki ze szpinakiem

      Złociste naleśniki faszerowane liśćmi szpinaku
      i prażonymi płatkami migdałów

x

Ryby

    • Ryby

    • Filet z suma

      Filet z suma

      Filet z suma na sosie z białej cebuli i zielonego pieprzu z blanszowanym szpinakiem z czosnkiem i czarną soczewicą

    • Filet z sandacza

      Filet z sandacza z ziemniakami,  warzywami i sosem porowym

x

Dania główne mięsne

    • Dania główne mięsne

    • Pieczeń z cielęciny

      Pieczeń z cielęciny

      Mleczna cielęcina z sosem pieczeniowym z kopytkami i duszoną marchewką

    • Wątróbka cielęca

      Wątróbka cielęca z sosem z czerwonego wina i cebuli, podana ze smażoną gruszką i ziemniakami puree

    • Gicz jagnięca

      Gicz jagnięca w sosie rozmarynowym ze złocistymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami

    • Polędwica wołowa

      Polędwica wołowa

      Polędwica marynowana w ziołach na sosie z wina i suszonych prawdziwków z kluskami śląskimi i pomidorkami cherry z cebulą i sosem balsamicznym

    • Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca na sosie ze złotej renety i leśnej żurawiny z opiekanymi ziemniakami i smażonym jabłkiem

x

Słodkości

    • Słodkości

    • Beza migdałowa

      Beza migdałowa

      Delikatna beza migdałowa z kremem pomarańczowym i likierem cointreau na musie z truskawek

    • Beza dnia

    • Sernik

      Sernik

      Domowy sernik z sosem czekoladowym

    • Truskawki w koglu moglu

      Truskawki w koglu moglu

      Zapiekane truskawki w koglu moglu

    • Jabłecznik

                    Jabłecznik z aromatycznych jabłek z sosem waniliowym

    • Lody

      Lody

      3 gałki do wyboru: wanilia, malina, pistacja, sorbet grejpfrutowy

x
Wszystkie ceny są cenami brutto (z Vat). Nie doliczamy do rachunków serwisu.
Restauracja Polska Różana

ul. Chocimska 7

00-791 Warszawa

Kontakt

T 22 848 12 25

T 22 848 15 90

rozana@restauracjarozana.com.pl

Godziny otwarcia:

Codziennie od 12.00 do ostatniego gościa

(nie zamykamy wcześniej niż o 24.00)

Różana jest czynna cały rok

z wyjątkiem Wigilii (24 grudnia) i Sylwestra (31 grudnia)

Znajdź nas na:

i-fb i-gp i-ta