• polski
  • angielski
    • Drób ryby i mięsiwa

    • Pieczeń z cielęciny

      Pieczeń z cielęciny

      Mleczna cielęcina z sosem pieczeniowym z kopytkami i duszoną marchewką

    • Wątróbka cielęca

      Wątróbka cielęca z sosem z czerwonego wina i cebuli, podana ze smażoną gruszką i ziemniakami puree

    • Polędwica wołowa

      Polędwica wołowa

      Polędwica marynowana w ziołach na sosie z wina i suszonych prawdziwków z kluskami śląskimi i pomidorkami cherry z cebulą i sosem balsamicznym

    • Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca na sosie ze złotej renety i leśnej żurawiny z opiekanymi ziemniakami i smażonym jabłkiem

    • Filet z suma

      Filet z suma

      Filet z suma na sosie z białej cebuli i zielonego pieprzu z blanszowanym szpinakiem z czosnkiem i czarną soczewicą

    • Filet z sandacza

      Filet z sandacza z ziemniakami,  warzywami i sosem porowym

x